2020. július

2020. július

A NAV honlapján megjelent (2020/7.) Adózási kérdésben megmagyarázzák, hogy miért csak 2020. szeptember 1-től áfa mentesek a nyelvi képzések.
A 11/2020. Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról legutóbbi életbe léptetett változata néhány pontosítást és kiegészítést tartalmaz. Ezeket ismertetjük.
A felnőttképzési tevékenység bejelentése és engedélyezése iránti kérelmek eljárási díjai még nem ismertek. 
A Diákhitel Plusz konstrukcióban immár támogatják a felnőttképzésben tanulókat is, de csak azokat, akik az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghatározott képzéseken vesznek részt.

Különszám – 2020. július 24.

Megjelent a díjrendelet a felnőttképzési bejelentési és engedélyezési eljárásért fizetendő összegekről. (Az innovációért és technológiáért felelős miniszter 30/2020. (VII. 23.) ITM rendelete a felnőttképzők nyilvántartásával összefüggő eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról és a felnőttképzők ellenőrzése során kiszabott bírság befizetésének rendjéről)

Különszám – 2020. július 1.

Mától a https://far.nive.hu/ honlapon elérhető az új típusú BEJELENTÉS és ENGEDÉLY benyújtására kialakított adatszolgáltatási rendszer.