2017. augusztus

2017. augusztus

2018. január 1-től 5 %-ra csökken az internet szolgáltatás ÁFÁ-ja, ezzel is kívánják ösztönözni a lakosság internet használatát. A kormányhatározat (1456/2017. (VII. 19) Korm. határozat a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) 2016. évi monitoring jelentéséről, a Digitális Jólét Program 2.0.ról, azaz a Digitális Jólét Program kibővítéséről, annak 2017-2018. évi Munkaterve elfogadásáról, a digitális infrastruktúra, kompetenciák, gazdaság és közigazgatás további fejlesztéseiről) által megfogalmazott célok között szerepel a szakmai és vizsgakövetelmények digitális kompetenciák szempontjából történő felülvizsgálata is.
A kormány (1516/2017. Korm. határozat) 2018. január 1-től ingyenessé teszi az első középfokú (B2) és felsőfokú (C1) komplex nyelvvizsgát vagy az azzal egyenértékű érettségi vizsgát.
Bár a nyári szabadságolások nehezítik az ellenőrzések lefolytatását, azok ütemszerűen folytatódnak Azokat az intézményeket is ellenőrzik, ahol egyetlen egy képzés sem valósult meg.
800 millió forintos keretösszegből valósítható meg az a projekt, amely a folyamatban lévő, Digitális szakadék csökkentése elnevezésű, GINOP-6.1.2- kódszámú pályázathoz hasonlóan digitális kompetenciák fejlesztését tűzi ki célul.
Az Európai Unió megjelentette a DigComp 2.1 változatát, azaz a Digitális Kompetencia Keretrendszer frissítetett dokumentumát. Ez a keretrendszer öt területen méri digitális képességeinket.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) a magyarországi felelőse annak a nemzetközi projektnek, amely honlapján a felnőttképzéssel kapcsolatos vélemények, tanulmányok, szakmai anyagok és események kimeríthetetlen tárházát találhatja a téma iránt érdeklődő.