2016. január

2016. január

A Tudáspont Kft. értékeléseit a képzők hasznosnak tartják, éspedig azért, mert visszajelzést kapnak arról, hogy a működésük megfelel-e a szakmai és jogszabályi feltételeknek. Az eddigi tapasztalatok szerint azok a D), vagyis egyéb képzési körben képzéseket tartó intézmények is igénylik az átvizsgálást, amelyek számára ez egyébként nem lenne kötelező.
A rendeletek módosításáról a Felnőttképzési Figyelő 2015. decemberi számában olvashattak összefoglalót, az alábbiakban a szakmai és nyelvi programkövetelményeket érintő változások további részleteit ismertetjük.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) tájékoztatása szerint a módosított képzési programok már feltölthetők a FINY3 rendszerbe.
Minőségcélokat minden képzési programra csak egyszer, az engedély megszerzésekor kell kitűzni. A minőségcélok a felnőttképzési törvényben és a kormányrendeletben szabályozottak.  
A kormányzat honlapján megjelent tervezetből megtudható, hogy néhány OKJ-s képzés óraszámai miként változnak majd.  Az Abroncsgyártó vagy a Betegkísérő szakképesítések megszerzéséhez például kevesebb órán kell a résztvevőknek jelen lenniük.

Különszám – 2016. január 5.

A Tudáspont Kft. megkezdte a felnőttképzési intézmények auditálását, vagyis a jogszabály által kötelezően előírt külső értékelést. Az értékelés az intézmény teljes működésére irányul, célja a tanácsadás, a képzők támogatása.