2012. szeptember

2012. szeptember

Az állami szabályozás alá tartozó felnőttképzésben a hatósági eljárásra vonatkozó szabályok leszek érvényesek, az eljárások során a Közigazgatási Eljárási Törvény (Ket) paragrafusait kell majd alkalmazni.
Ötven és ötszáz fő közötti új munkahelyet teremtő beruházás esetén egymillió euró összegben nyújtható támogatás, az ötszáz fő feletti létszám esetében ez az összeg kétmillió euróig terjedhet.
Megjelentek a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó 77 szakképesítés tantervi ajánlásai. Az ajánlások az iskolarendszerű képzésekre vonatkoznak a 2012/2013-as tanévben, azonban a terjedelmes dokumentumok hasznos szakmai segítséget nyújtanak azoknak a képzőknek is képzési programjaik kidolgozásához, akik az adott szakmákat felnőttképzés keretében tervezik oktatni.
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatása (NMH SzFI) a vizsga-előkészítés folyamatának egyszerűbbé tétele érdekében megszüntette a papíralapú bejelentést és a papíralapú tételigénylést (a hagyományos szakképesítések esetében a tételek megrendelését továbbra is papíralapon kell megküldeni).
Az „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése”, TÁMOP 2.1.2 kiemelt projekt vezetésével - és sok más egyéb eu-s projekt megvalósításával megbízott Wekerle Sándor Alapkezelő neve 2012. augusztus 16-tól Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalra (KIH) változott.
27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet, 230/2012 (VIII. 28.) Korm.rendelet, 19/2012. (VIII. 28.) HM rendelet, 240/2012. (VIII. 30.) Korm.rendelet