2021. június

Az akkreditációs vizsgaközpontok létesítéséért fizetendő díj 1 milliótól 17 millióig terjed.

A vizsgákat az IKK-val eseti szerződést kötő szakképzési centrumok, képzők is megszervezhetik a saját képzési helyszínükön, addig, ameddig – várhatóan 2021. második felében – megalakulnak az akkreditált vizsgaközpontok.

A Diákhitel Központ Zrt. minden szakképzésben résztvevő felnőttnek, akinek az adatai rögzítésre kerülnek a FAR-ba, megadja az igényelt képzési hitelt.

Már 416 programkövetelmény, pontosabban az azok alapján kidolgozott képzési program szerint lehetséges szakmai képzéseket tartani.

Közeledik az árbevétel bejelentésének a határideje. Azoknak a képzőknek, aki a „régi” és az „új” rendszer szerinti felnőttképzési engedéllyel is rendelkeznek, a vagyoni biztosítékról szóló szerződés(k)en kívül az alábbiakban mellékelt két külön adatlapot kell kitölteniük.

Az „új” rendszer szerinti engedéllyel rendelkező képzők a FAR-ba való belépést követően láthatják azt a felületet, ahova az árbevétellel kapcsolatos bejelentést kell megtenniük.

2021. július 1-től változik a 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény, a 2019. évi LXXX. szakképzési törvény bizonyos pontjai 2021. július 1-én, továbbiak pedig 2021. szeptember 1-én lépnek hatályba

Megkezdődhet a vizsgaközpontok akkreditációja