2021. január

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rövid összefoglalót jelentetett meg a felnőttképzési törvény (2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvény) módosításáról. A tájékoztatóban kiemelik, hogy a módosítás „egyértelműsíti – de tartalmában nem változtatja – a törvény hatályát.” A tájékoztatót e cikk mellékletében közöljük.

Noha a felnőttképzési törvény módosult, a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) ezt még nem követte le.

2021. január 1-től kikerült a felnőttképzési törvényből (2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről) a képzők statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségére vonatkozó rész, azonban a „régi” típusú engedélyezett képzéseknél más szabályok érvényesek.

A Metamorf masszázs és az Online 1D alapképzés 6 órás tanfolyamok díja egyaránt 24 900 Ft, a Népi játékok képzés viszont csak 10 000 Ft-ba kerül. A paletta igencsak színes, de vajon a képzőknek is jó ez?

A FeFi partnercége, a Tudáspont Kft. által kidolgozott minőségirányítási rendszer precízen követi a jogszabályi előírásokat, ugyanakkor rugalmasan adaptálható a képzők napi működési folyamataihoz is.

Cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen egyezőségek és különbségek jellemzik a korábbi és a jelenlegi MIR-t.

Mint ahogyan erről a FeFi legutóbbi számában beszámoltunk, a pályázat keretében az eszközbeszerzésen túl képzésekre is lehet forrást igényelni.

Jó hír, hogy a 2021. január 1-től érvényes jogszabályoknak megfelelően módosult a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) felülete.