2018. december

2018. december

A meghirdetés másnapján már nem lehetett regisztrálni a 2018. december 13-án megtartott rendezvényre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kormányhivatal 2019-ben megismétli a rendezvényt. A FeFi összefoglalót készített az előadásokról, melyet mostani, a 2018-at záró számában négy részletben adunk közre.
Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) oktatási és képzési igazgatója azt hangsúlyozta, hogy főleg azokban a szektorokban nagyobb „a képzési hajlandóság”, ahol a jogszabály eleve előírja a kötelező képzést.
A Pest Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője, Tóth Edit indította e szavakkal A felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárás tapasztalatai címet viselő előadását.
Dr. Behovics Judit, a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) főosztályvezető-helyettes jogásza hangsúlyozta, hogy nem könnyű a felnőttképzés jogszabályrendszere, mivel csak a vonatkozó jogszabályok felsorolása másfél oldalas.
A jelenleg elérhető törvényjavaslat szerint 2019. január 1-től lépnének életbe azok a módosítások, amelyek főként a szakképzési centrumok irányítását, és a szakképesítések megszerzését célzó képzési formák kiegészítését érintik.