2015. június

2015. június

A 2015. június 12-én életbe lépett szak- és felnőttképzéssel kapcsolatos törvényi szintű módosításokat újabbak követik. Változik majd a kormányrendelet és emiatt várhatóan módosítják a miniszteri rendeleteket is.
A nyelvi képzéseknél modul közben már nem lehet előzetes tudás beszámításával bekapcsolódni 2016. január 1-től. Több mint 70 nyelvi programkövetelményt vettek nyilvántartásba, melyek között már egy szakmai és két kombinált is található.
Már nem csak a szakképzési hozzájárulás terhére lehet belső képzéseket tartani. A saját munkavállalók részére, nem üzletszerűen és saját szervezeten belül szervezett képzés minősül belső képzésnek. Ezekre a felnőttképzési törvénynek csak bizonyos pontjai vonatkoznak.
A FeFi következő havi számaiban képzési körönként összeszedve ismertetjük, hogy milyen kötelezettségeknek kell eleget tenniük a képző intézményeknek a működésük során, vagyis azután, miután az engedélyt megszerezték.  

Különszám – 2015. június 5.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent a 2015. évi LXVI. törvény A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény és azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról.