2014. január

2014. január

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján megjelent közlemény szerint a nyelviskolák maguk határozhatják meg, hogy a képzéseiket a felnőttképzési törvény hatálya alatt vagy azon kívül valósítják meg. ngedély megszerzése csak a támogatott nyelvi képzésekhez kötelező.
A jogszabály szerint azoknak az intézményeknek, amelyek a felnőttképzési engedély iránti kérelmet a díjrendelet hatályba lépése előtt nyújtották be az NMH-hoz, 2014. január 19-ig kell elküldeniük az eljárási díj befizetéséről szóló igazolást.
A felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárásra és követelményrendszerre, a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásának vezetésére, valamint a felnőttképzést folytató intézmények ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 393/2013. (XI. 12.) Korm. rendelet néhány pontja módosult.
A felnőttképzési törvény (2013. évi LXXVII.) előírja, hogy az engedélyezett képzések esetében a képző intézményeknek a képzési tevékenységgel kapcsolatos dokumentumait öt évig kell megőrizniük, és a kétévenkénti hatósági ellenőrzéseken azokat visszamenőleg be kell tudniuk mutatni.