2014. február

2014. február

Az engedély benyújtása elektronikusan történik, ezért első lépésként felhasználói nevet és jelszót kell igényelni a https://felnottkepzesiengedely.munka.hu/, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság (NMH SzFI) által működtetett FINY3 rendszerébe. Az aláírt eredeti dokumentumokat szkennelve a FINY3-ba kell feltölteni, vagyis a hivatalnak postán semmit nem szükséges elküldeni.
A helyszíni szemle lefolytatására az elektronikus kérelem benyújtását követően néhány héten belül kerül sor („A”, „B”, ill. „C” képzési körre vonatkozó kérelem esetén). A szemle időpontját a hatóság által kirendelt vezető szakértő egyezteti a képző intézmény képviselőjével.
A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a felnőttképzési nyelvi programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a nyelvi képzés követelményei teljesítésének igazolásáról szóló rendelettervezetét.
Engedélyezési eljárás akkor kezdeményezhető, engedély alapján képzés akkor folytatható, ha az intézmény rendelkezik a kérelmében/engedélyében szereplő képzésekhez kidolgozott és erre feljogosított szakértő által előzetesen minősített képzési programmal, amely alapján képzését folytatni kívánja, illetve folytatja.
Az alábbi felsorolással kifejezetten az OKJ-s programok készítéséhez kívánunk segítséget nyújtani.