2019. április

2019. április

A nemrégiben megjelent kormányhatározat szerint (1168/2019. (III. 28.) Korm. határozat a „Szakképzés 4.0 – A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira” című stratégia elfogadásáról és a végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről) 2019. április 30-ig a kormány elé kell terjeszteni a Szakképzés 4.0 alapján elkészítendő Cselekvési Tervet.
Az előre bejelentett monitoring látogatásokat, vagyis ellenőrzéseket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFH) tartja, egy céget két alkalommal is ellenőrizhetnek.
2019. január 1-től az OKJ-s bizonyítványokon fel kell tüntetni a Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) és az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szintjeit is.
A nyelvtanításban és értékelésben használatos, az Európai Unióban mintegy negyedszázada bevezetett Közös Európai Referenciakerethez, ismertebb elnevezéssel: a KER-hez hasonló rendszert dolgoznak ki a digitális kompetenciákra is.

Különszám – 2019. április 29.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) csaknem húszezer fő képzésére írt ki pályázatot, amelyet a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályához kell beküldeni 2019. május 6-án 14 óráig. Az OKJ-s („A” képzési kör), az egyéb szakmai („B”), az egyéb („D”) valamint a hatósági képzések a kevésbe fejlett régiókban indíthatók.