2020. június

2020. június

A törvénymódosítás többek között pontosítja a felnőttképzők bejelentés és engedély alapján történő működésének feltételeit, az adatszolgáltatás részleteit. Ezeket az alábbiakban részletezzük. A végrehajtási rendelet módosítása további változásokat fog hozni, de ezt még nem hirdették ki.
Az Országgyűlés a napokban tárgyalja A veszélyhelyzet megszüntetésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló T/10748. számú törvényjavaslatot. Az alábbiakban néhány fontosabb javaslatot ismertetünk, ezek azonban csak a parlamenti döntés után tekinthetők véglegesnek.
A felnőttképzési törvénnyel párhuzamosan 2020. július 1-től a társasági adóról és az osztalékadóról, valamint az oktatási nyilvántartásról szóló törvények is változnak.
A jogszabály alapján 2020. július 1-től nyílik lehetőség a hatóság online felületén a bejelentési és engedélyezési kérelmek elektronikus benyújtására. Az eljárási díjakról szóló rendelet azonban még nem jelent meg.
A FeFi szakmai partnere a Tudáspont Kft. kiegészítette a Szakmajegyzéket a részszakmák feltüntetésével, amelyet e cikk mellékleteként adunk közre.
A két konstrukcióra összesen több mint 42 milliárd forint áll rendelkezésre, június elején már öt vállalkozásnak ítélték meg a támogatást.
120 óra áll rendelkezésére azoknak, akik a digitális eszközökkel történő otthoni munkavégzésről szóló tudnivalóktól a vállalati webfejlesztési ismeretekig szeretnének eljutni a rendelkezésre álló 8 hét alatt.

Különszám – 2020. június 10.

Árbevétel lejelentés 2020. június 15-ig már csak 5 nap maradt ahhoz, hogy elektronikusan benyújtsák a Pest Megyei Kormányhivatalhoz (felnottkepzespest [pont] gov [pont] hu) az éves árbevétel jelentést, a vagyoni biztosítékról szóló szerződéssel együtt az alábbiakban mellékelt formanyomtatványon. (A vagyoni biztosíték legkisebb összege most még: az „A”, „B” és „C” körben megvalósított felnőttképzési tevékenységből származó bevétel 2 %-ka, de minimum 500 000 Ft. A csak „D” képzési körös képzőknek nem kell vagyoni biztosítékkal rendelkezniük!)

Különszám – 2020. június 19.

Az Országgyűlés elfogadta A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvényt.