2020. szeptember

2020. szeptember

„Az a felnőttképző, aki szeptember 1-ét követően került be a nyilvántartásba, visszamenőlegesen is tud adatot szolgáltatni bejelentés alapján folytatott képzések esetében” – áll a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer (FAR) nyilvánosan is hozzáférhető útmutatójában.
Bejelentéshez kötött tevékenységnek minősíti az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a több százezer vállalkozást, vállalatot is érintő munkavédelmi és tűzvédelmi oktatást.
A felnőttképzőknek a képzés megkezdésekor be kell kérniük – és 8 éven keresztül kezelniük, vagyis biztonságos módon tárolniuk kell – a résztvevők egy tucatnál is több adatát. Ezeknek csak egy részét kell a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) is rögzíteni. A FeFi check-listája a teendőkről:
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) online-konferenciát tart a megújult felnőttképzési rendszerről – olvasható a Felnőttképzők Szövetségének honlapján.

Különszám – 2020. szeptember 1.

Már elérhető a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) a képzések adatszolgáltatásának felülete. A képzésekről és a résztvevőkről az adatokat 2020. szeptember 1-től kell szolgáltatni.

Különszám – 2020. szeptember 24.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium konferenciája az eredetileg meghirdetett időpontban technikai okok miatt elmaradt, de már ismert az új időpont és a program is.