2020. március

2020. március

Jogszabály, illetve egyéb hivatalos állásfoglalás híján a képzők többsége bizonytalan abban, hogy a kialakult vészhelyzetben továbbra is folytathatnak-e, folytassanak-e képzéseket.
A felnőttképzők lehetőségei a képzések kötelező dokumentálásának szigorúsága miatt korlátozottak, különösen a támogatott képzések esetében.
A Tudáspont Kft., a FeFi szakmai partnere az új felnőttképzési szabályozásról szóló workshopokat és az egyéb továbbképzéseit a személyes kontaktusok csökkentése érdekében digitális formában valósítja meg. Elmondjuk, hogyan.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) a Digitális szakadék csökkentése, GINOP-6.1.2 keretében megvalósuló IKER 1 és IKER 2 szintű képzések megtartásának lehetőségéről e-mail-ben tájékoztatta a felnőttképzőket.

Különszám – 2020. március 17.

Lapzártánk után érkezett: Kormányzati ajánlás készül a komplex szakmai vizsgák lebonyolításáról és a felnőttképzések vészhelyzetben történő kezeléséről

Különszám – 2020. március 27.

A mai naptól, azaz 2020. március 27-től a felnőttképzésben sem lehet kontaktórás képzéseket tartani, és szakmai vizsga sem szervezhető.