2017. szeptember

2017. szeptember

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által szervezett rendezvényeknek a helyi kamarák adtak otthont. A kamarák az elkövetkezendőkben is fontos szerepet töltenek be a szakképzés alakításában.
A budapesti rendezvény után négy vidéki városban, Székesfehérvárott, Szombathelyen, Nyíregyházán és Egerben kerül sor a programban ismertetett előadásokra.
2017. szeptember 1-től a honvédelmi, a nemzetgazdasági és a fejlesztési miniszter ágazataiba tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményei (SZVK) módosításra kerültek. A kerettantervek közül csak a nemzetgazdasági miniszterhez tartozóak változtak.
2017. december 1-től indulhatnak a képzések a konvergencia régiókban. Az ajánlatokat a területileg illetékes kormányhivatalokhoz 2017. szeptember 27-én éjfélig lehet benyújtani.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) a képzési jegyzékében meghatározott képzések lebonyolítására vár ajánlatokat a felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézményektől. Mintegy 200 féle OKJ-s („A”), valamint néhány szakmai („B”) és egyéb („D”) képzési körös, valamint nyelvi („C”) képzés közül választhatnak majd a megváltozott munkaképességű résztvevők.
Az óvodai dajka mintájára került kialakításra a bölcsődében eddig képesítés nélkül dolgozó kisegítők, vagyis a dajkák munkaköre, akiknek 2018. december 31-ig részt kell venniük a kötelező képzésen.