2017. február

A SZÉCHENYI2020 honlapon elérhető – még nem végleges, azaz a társadalmi véleménynyilvánítás céljából közzétett – kiírás szerint a nyelvi képzések megvalósítására önállóan a szakképzési centrumok nyújthatnak be kérelmet. Támogatási kérelem benyújtására azonban konzorciumi formában is van lehetőség.

A társadalmi egyeztetésre közzétett felhívás szerint a kialakítandó hálózatok és a megvalósítandó képzések hozzájárulhatnak a gazdaság változó képzési igényeinek kielégítéséhez, valamint a digitális oktatás és tanulás elterjedéséhez.

Azoknál a képzőknél, ahol a külső értékelés megelőzte a hatósági ellenőrzést, kevesebb szabálytalanságot lehetett tapasztalni, mint azoknál, ahol ilyenre nem került sor. A felnőttképzési törvény 2016 nyarán életbe lépett módosításának következtében a külső értékelés támogató, segítő szerepe is megváltozott.

A korábbi feltételek szerint a jelentkezőknek legalább általános iskolai végzettséggel kellett rendelkezniük, jelenleg már elegendő az alapfokú írni, olvasni és számolni tudás megléte is, az ISCED I. szintű végzettség.

2017. február 5.

GINOP pályázatok

Az utóbbi napokban több GINOP projekt társadalmi egyeztetés céljából közzétett felhívása jelent meg. A végleges felhívásokat az irányító hatóságok a későbbiekben hirdetik meg, azaz a mostani szöveg még több ponton is módosulhat.