2016. február

2016. február

A GINOP éves fejlesztési keretében 15 milliárd forintot szánnak nyelvi képzésekre. A korábbiakhoz képest más változások is lesznek. (Lásd: FeFi: 2015. október, Változások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).
A hatósági ellenőrzés célja az, hogy megvizsgálják, mennyire felelnek meg az intézmények jogszabályi előírásoknak. Azokat a képzőket is ellenőrzik, amelyek csak D) körös, vagyis csak egyéb képzéseket folytatnak, és az engedélyüket helyszíni szemle megtartása nélkül kapták meg.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet közzétette azoknak a képzéseknek listáját, amelyek a közfoglalkoztatottak és alacsony képzettségűek számára indíthatóak 2016. első félévében.
Az Oktatási Hivatal honlapján napokban megjelent kiadvány hasznos segítséget nyújt a szakmai programkövetelmények és képzési programok megírásához is. A Farkas Éva által összeállított 60 oldalas segédlet nemcsak a tanulás-tanítás eredmény alapú megközelítésének elméletét írja le, hanem kiváló gyakorlati útmutatót is ad.