2019. január

2019. január

A nagyvállalatok munkavállalóinak képzésére rendelkezésre álló keretösszeg 18 milliárd 520 millió forint, míg a mikro-, kis- és középvállalatok esetében a keretösszeg 13 milliárd 40 millió forint. A támogatott projektek összefoglalói megtekinthetők a Széchenyi 2020 honlapján.
A projekt monitoring feladatait ellátó Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) munkatársai helyszíni látogatáson vizsgálják a képzések és a projekthez kapcsolódó egyéb feltételek megfelelőségét.
A változások hét szakképzési és felnőttképzési tárgyú kormányrendeletet érintenek, amelyek közül a lényegesebbeket az alábbiakban ismertetjük.
A jelenleg használatos bizonyítvány nyomtatványokon – amíg el nem készülnek az újabbak – a dátum feletti részen kell szerepeltetni az adott szakképesítés EKKR és az MKKR szintjét.
A Pest Megyei Kormányhivatal a szakmai programkövetelmények törléséről minden képző intézmény részére e-mail-ben küldött tájékoztatást. A hír elsősorban a „B”, azaz az egyéb szakmai képzéseket folytató képzőket érintheti.
A kormányzati kommunikációban már egy ideje egyre többször az OKJ-s szakképesítések számának csökkentéséről esik szó.
2019. január 1-től Kucsák László az NSZFH elnökeként vezeti a hivatalt.