2019. április

Az előre bejelentett monitoring látogatásokat, vagyis ellenőrzéseket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFH) tartja, egy céget két alkalommal is ellenőrizhetnek.

2019. január 1-től az OKJ-s bizonyítványokon fel kell tüntetni a Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) és az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szintjeit is.

A nyelvtanításban és értékelésben használatos, az Európai Unióban mintegy negyedszázada bevezetett Közös Európai Referenciakerethez, ismertebb elnevezéssel: a KER-hez hasonló rendszert dolgoznak ki a digitális kompetenciákra is.

2019. április 29.

Az Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése (GINOP-6.1.1-15) című kiemelt projekt keretében nyújthatnak be képzők ajánlatot

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) csaknem húszezer fő képzésére írt ki pályázatot, amelyet a megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályához kell beküldeni 2019. május 6-án 14 óráig. Az OKJ-s („A” képzési kör), az egyéb szakmai („B”), az egyéb („D”) valamint a hatósági képzések a kevésbe fejlett régiókban indíthatók.