2018. október

Valós tudás vagy tabletszerzés?

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az október eleji balatonfüredi Infotér konferencián előadásában a felnőttképzés fontosságát hangsúlyozta.  

A Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és középvállalatok, valamint nagyvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.5 és GINOP-6.1.6, valamint VEKOP-8.5.3) projektekben a felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósított dokumentációs kötelezettségeket kell figyelembe venni. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) által összeállított Dokumentum mátrix (lásd lent).

Amennyiben a képző a helyszíni vizsgálatról készült jegyzőkönyvhöz, annak kézhezvételétől számított 3 napon belül észrevételt kíván tenni, azt már nem közvetlenül a hatóságnak, hanem a vezető szakértőnek küldi meg.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) által megjelentetett több mint 200 oldalas tananyagot (lásd lent) a felnőttképzési szakértők továbbképzésére állították össze, de jól használható a képzők napi gyakorlatához és az ellenőrzésekre való felkészüléshez is.