2018. március

2018. március

A minőségbiztosítási keretrendszerről szóló jogszabály (58/2013. NGM rendelet a felnőttképzési minőségbiztosítási keretrendszerről, valamint a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagjairól, feladatairól és működésének részletes szabályairól) értelmében a miniszternek minden év március 31-ig kell meghatároznia a külső értékelésnél felszámítható legmagasabb összeget.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) honlapján új értelmezést kapott a külső értékelések esedékessége.
A képzők jogszabályoknak megfelelő működését a Pest Megyei Kormányhivatal megbízásából a hivatalos nyilvántartásban szereplő, kirendelt szakértők vizsgálják. A FeFi által összeállított, a 2018. január 1-től érvényes jogszabályok szerint aktualizált check-lista segítséget jelent az ellenőrzésre való felkészülésben, valamint a képzők napi működéséhez sorvezetőül is használható.
A GDPR (General Data Protection Regulation) 2018. május 25-én lép életbe. Az európai uniós szabályozás magyar jogszabályokba való átültetése csak a tavaszi törvénykezési időszakban várható. Addig is mit tehetnek a képző intézmények?
Előminősítési tanúsítvánnyal kell rendelkezni annak a nagyvállalatnak, amelyik a március elején meghirdetett GINOP-6.1.8  projektre kíván pályázni. Feltétel, hogy a pályázó nagyvállalat a partner- és/vagy kapcsolt vállalkozásaival legalább 150 milliárd forint nettó árbevétellel rendelkezzen az elmúlt 3 év egyikében.