2018. június

Az új miniszter kinevezését követően azt mondta, hogy a klímapolitikára, az infokommunikációra és a felnőttképzésre helyezi a hangsúlyt. A szak- és felnőttképzés irányítására ugyanakkor nem hoztak létre önálló államtitkárságot.

A munkahelyi képzések nagyvállalatok, valamint a mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.5, GINOP-6.1.6), valamint a későbbiekben megjelent, Vállalati Képző Központok rendszerének kialakítása és működtetése (GINOP-6.1.8) elnevezésű pályázatok közül még egyiket sem bírálták el.  

Ha életbe lép a törvénymódosítás, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felhatalmazást kap arra, hogy ellenőrizze a GDPR-ban foglaltak betartását.

A felügyeleti hatóságnak, azaz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH) 2018. május 25-től be kell jelenteni, ha a cégnél adatvédelmi tisztviselőt alkalmaznak, illetve ha adatvédelmi incidens történik.

2018. június 6.

Újra indul a Diplomamentő program

Benyújtási határidő: 2018. június 11., 11 óra (az ajánlatnak eddig az időpontig mindenképpen be kell érkeznie)

400 millió forint áll rendelkezésre a Diplomamentő II. programban résztvevők nyelvi képzésére. Erre a felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmények pályázhatnak. A képzések kiscsoportos formában, sőt még egyéni felkészítéssel is megvalósíthatók, és nem csak általános, hanem szakmai nyelv is oktatható. Egy fő képzésére maximum 300 000 Ft támogatást lehet kapni. A képzések 2018. szeptember 15-től kezdhetők meg, és 2019 év végéig tartanak.

A részletes ajánlattételi felhívás, és a kitöltendő adatalap az OFA Nonprofit Kft. honlapján érhető el.