2018. január

2018. január

Az engedélyezési és ellenőrzési eljárásokba 2018. január 1-től nem kötelező szakértői bizottságot bevonni.
A FeFi január elején megjelent különszámában beszámoltunk, hogy több felnőttképzési tárgyú miniszteri rendelet is módosult, ezek részleteit az alábbiakban ismertetjük.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) honlapján újra közzétették a külső értékelés végzésére feljogosított cégek listáját, köztük van a FeFi partnercége, a Tudáspont Kft. is, amelytől ajánlatot a külső értékelésre online lehet már igényelni.
Néhány pontban változtak csupán a 2018. január 1-től életbe lépő, az OKJ-ról, a követelménymodulokról és a szakképzési hozzájárulásról rendelkező jogszabályok. A szakgimnáziumokban bevezetésre kerül a mellék-szakképesítés rendszere.
A támogatás a 2018. január 1-től letett vizsgákra vonatkozik, a kérelmet a nyelvvizsga díjának visszatérítésére a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kell benyújtani.

Különszám – 2018. január 3.

2017 december utolsó napjaiban sorra jelentek meg az alábbi felnőttképzési és szakképzési tárgyú kormány- és miniszteri rendeletek módosításai, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindegyik vonatkozó jogszabály megváltozott.