2018. február

2018. február

2018-ban esedékes szinte mindegyik, az „A”, „B” és „C” képzési körben engedélyt szerzett képzők külső értékelése. A jogszabály szerint a képző intézményeknek kétévenként el kell végeztetniük külső értékelésüket.
A módosított felhívás már nem szabja meg, hogy milyen arányban kell szakmai tartalmú képzéseket tartani, és a nyelvi képzéseken is nagyobb százalékban vehetnek részt a munkavállalók. A képzéseket a konvergencia régiókban foglalkoztatott munkavállalók vehetik igénybe.
2018. január 1-től megváltozott az egyéb képzések meghatározása, ennek alapján bármely képzést lehet az egyéb, „D” képzési körben engedélyeztetni, amennyiben annak óraszáma nem haladja meg a 30 órát.
A jelenleg ismert feltételek szerint, a GINOP-6-1.8 kódszámú felhívás a nagyvállalatok számára, elsősorban a saját dolgozók képzésére biztosít forrást, összesen 9 milliárd forint értékben, amely összeget a nemrégiben újra meghirdetett GINOP-6.1.5 és 6.1.6 pályázatokból „csippentettek le.”

Különszám – 2018. február 14.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent a Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára című (GINOP-6.1.5-17 kódszámú) módosított felhívása és aMunkahelyi képzések támogatása mikro-, kis és középvállalatok munkavállalói számára című (GINOP-6.1.6-17 kódszámú) módosított felhívása