2016. január

A Tudáspont Kft. értékeléseit a képzők hasznosnak tartják, éspedig azért, mert visszajelzést kapnak arról, hogy a működésük megfelel-e a szakmai és jogszabályi feltételeknek. Az eddigi tapasztalatok szerint azok a D), vagyis egyéb képzési körben képzéseket tartó intézmények is igénylik az átvizsgálást, amelyek számára ez egyébként nem lenne kötelező.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) tájékoztatása szerint a módosított képzési programok már feltölthetők a FINY3 rendszerbe.

Minőségcélokat minden képzési programra csak egyszer, az engedély megszerzésekor kell kitűzni. A minőségcélok a felnőttképzési törvényben és a kormányrendeletben szabályozottak.  

A kormányzat honlapján megjelent tervezetből megtudható, hogy néhány OKJ-s képzés óraszámai miként változnak majd.  Az Abroncsgyártó vagy a Betegkísérő szakképesítések megszerzéséhez például kevesebb órán kell a résztvevőknek jelen lenniük.

2016. január 5.

Felnőttképzési intézmények külső értékelése

A Tudáspont Kft. megkezdte a felnőttképzési intézmények auditálását, vagyis a jogszabály által kötelezően előírt külső értékelést. Az értékelés az intézmény teljes működésére irányul, célja a tanácsadás, a képzők támogatása. A nagy tapasztalattal rendelkező felnőttképzési szakértők az audit során nemcsak az intézmény meglévő rendszerét vizsgálják át, de segítséget nyújtanak az intézménynek abban, hogy felkészüljenek a hatósági ellenőrzésre. A külső értékelés csak azoknak az intézményeknek kötelező, amelyek a OKJ-s, egyéb szakmai vagy nyelvi képzéseket (vagyis: a), b) és c) képzési körös képzéseket) folytatnak.
Kérje online a Tudáspont Kft. ajánlatát most!