2015. november

A 2013-ban és a 2014-ben engedélyt szerzett intézmények ellenőrzése hamarosan esedékessé válik. A vizsgálatok arra irányulnak, hogy a képző a tevékenységét a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően folytatja-e. A FeFi az alábbiakban azt foglalja össze, hogy mit vizsgálnak a szakértők az ellenőrzések során.

Az alacsony képzettségű munkanélküliek képzése és a versenyszférában való elhelyezkedése támogatható a 2015 novemberében kiírt pályázati forrásból. A projekt megvalósítására 10,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Tudáspont Kft. Felnőttképzési munkatárs képzésének segédanyaga a működésre vonatkozó fontosabb határidőket és számokat tartalmazza. Ugyancsak a tanfolyam anyagából összeállított FeFi online teszt az ismereteink kipróbálására és a tanuláshoz is kiválóan alkalmas.  

2015. december 4.

A képző intézmények 2015. december 14-én 16:00 óráig nyújthatnak be ajánlatot a területileg illetékes kormányhivatalnál a GINOP 6.1.1.15, Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése elnevezésű projekt felhívása alapján. További részletek a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján olvashatók.

Megjelent a Kormány 360/2015. (XII. 2.) Korm. rendelete a felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárásra és követelményrendszerre, a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásának vezetésére, valamint a felnőttképzést folytató intézmények ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 393/2013. (XI. 12.) Korm. rendelet módosításáról. A változásokról a FeFi októberi számában adtunk hírt. A további részletek a FeFi decemberi számában olvashatók majd.

2015. december 10.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján közzétette a külső értékelés végzésére feljogosított intézmények listáját.

Örömmel tájékoztatjuk kedves előfizetőnket, hogy a miniszteri döntés alapján e jogosultságot a Felnőttképzési Figyelő partnere, a Tudáspont Kft. is megszerezte.

További részleteket a FeFi decemberi számában olvashatnak.