2014. szeptember

2014. szeptember

A FeFi alábbi összeállítása a hatályos jogszabályok képzési programra vonatkozó részeit tartalmazza, vagyis mindazt, amit a képzési programok készítésénél, a hatósági eljáráskor és a működés során az intézményeknek figyelembe kell venniük.
A Miskolci Egyetemen megtartott Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitón a középpontban az iskolai rendszerű szakképzés állt. Bár az eredeti programban még nem szerepelt, a rendezvényen a nemzetgazdasági miniszter is megjelent.
A felnőttképzési törvény (2013. évi LXXVII.) pontosan meghatározza, hogy a felnőttképzési szerződést milyen tartalommal kell megkötni. Ezen kívül a képző és a képzést megrendelő cég vagy magánszemély a szerződésbe bármi egyebet is beírhat. A hatályos jogszabályoknak megfelelő szerződés-minta a FeFi Dokumentumtárából letölthető.
A felnőttképzési engedély adott képzésekre szerezhető meg. A képzési programok a jogszabályok adta kereteken belül szabadon módosíthatóak.
Megjelent a nemzetgazdasági miniszter 25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelete egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról. A rendelet a következő jogszabályokat módosítja: