2014. június

2014. június

A szemlén a szakértők az engedélyeztetni kívánt képzési programok megvalósíthatóságának feltételeit vizsgálják. A helyszíni szemle időpontját a kirendelt vezető szakértő előzetesen egyezteti az intézménnyel.
Nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslatot bármely jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég és egyéni vállalkozó ingyenesen nyújthat be a Nemzeti Munkaügyi Hivatalhoz. A hatóság a javaslat nyilvántartásban vételéről 21 napon belül dönt.
Az egyetemi vagy főiskolai pedagógiai, andragógiai végzettségen kívül a felsőoktatásban végbement képzésszerkezeti váltás miatt egyéb, azonos szakmai irányultságú szakképzettségek is elismerhetők a szakmai vezető végzettségének.
A jogszabályok között fennálló alá és fölé rendeltségi kapcsolat alapján a jogszabályok a modern jogrendszerekben hierarchikusan tagozódnak. Alsóbb szintű jogszabály soha nem lehet ellentétes felsőbb szintű jogszabállyal. A törvény, a legmagasabb szintű jogszabály a szabályozni kívánt terület kereteit határozza meg, a rendeletek pedig a működés és az eljárások részletes szabályait.
A képzési tevékenység minőségének biztosítása érdekében a felnőttképzőnek olyan minőségbiztosítási rendszert kell kidolgoznia és működtetnie, amely összhangban áll az intézmény méreteivel és képzéseivel, és amely a képzés minőségének folyamatos fejlesztésén alapul.