2014. augusztus

2014. augusztus

Azokat a képzési programokat, amelyek munkakör betöltéséhez szükségesek vagy valamely munkakör magasabb szintű végzését segítik elő, az NMH nem fogadja el egyéb, „D” körös képzésként.
A felnőttképzési törvény (2013. LXXVII.) átmeneti rendelkezései értelmében az akkreditált képzési programok 2014. augusztus 31-ig, a 2013. január 1-ét követően akkreditáltak 2015. március 31-ig indíthatóak a „régi” törvényi (2001. CI.) szabályozás szerint. A szabályozás a képzés Áfa-adómentességét is érinti.
A képzőknek az elégedettségmérés eredményeit is jelenteniük kell majd, a honlapjukon pedig közzé kell tenniük a képzési tevékenységükre vonatkozó naprakész, objektív mennyiségi és minőségi mutatókat.
Az engedélyezés nem hatósági ellenőrzés. Az engedélyezési eljárás részét képező helyszíni szemlén kizárólag az engedélyezendő képzés(ek) folytatására való felkészültség a vizsgálat tárgya.
A 2014. augusztus 28-án tartandó rendezvényre online lehet jelentkezni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság honlapján, amely 500 szakiskola és szakközépiskola fenntartójaként Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal néven, az NGM önálló háttérintézményeként működik majd. A minisztérium közleménye szerint az átalakulásra még 2014 szeptemberében sor kerül.

Különszám – 2014. augusztus 25.

Megjelentek az első nyilvántartásba vett nyelvi programkövetelmények