2015. szeptember

2015. szeptember

A 2015 júniusában kihirdetett felnőttképzési és szakképzési tárgyú törvénymódosítás egyes rendelkezései különböző időpontokban léptek és lépnek majd hatályba. Az eddigiekben az egyik legjelentősebb változás  az, hogy a törvény kiterjed a képzők hirdetéseire is. 
Mintegy 9 milliárd forint áll rendelkezésre az ország kevésbé fejlett régióiban élő, alacsony iskolai végzettségűek digitális alapkompetenciáinak fejlesztésre.  A 2015 tavaszán meghirdetett GINOP-6.1.2. számú projekt részleteiről a FeFi 2015 áprilisi számában adott hírt.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) tájékoztató levelet küldött minden engedéllyel rendelkező intézménynek az adatszolgáltatás teljesítéséről.
Szabálytalanságnak tekintendő a képzők adataiban történő változások bejelentésének elmulasztása, és a vagyoni biztosítékról kötött lejárt biztosítási kötvény is.
A folyóirat e számában a nemzetgazdasági miniszter, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezetőinek és vezető munkatársainak cikkei olvashatók.