Megkapta a vizsgáztatási engedélyét az iTOLC Nyelvvizsgaközpont az otthoni online vizsgák lebonyolítására

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hivatalos! Startol az iTOLC otthoni nyelvvizsgája

Budapest, 2020. április 22. – A kialakult járványügyi helyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára az otthoni nyelvvizsgáztatás akkreditációját. A kérelmeket 2020. április 14-től fogadta a Hivatal, az iTOLC Nyelvvizsgaközpont pedig elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg az engedélyt.

Akkreditált nyelvvizsga online, otthonról

Az iTOLC Nyelvvizsgaközpont honlapján már elérhető a jelentkezés az otthonról végezhető, akkreditált nyelvvizsgára angol és német nyelven, ahol a jelentkezők egy befizetett nyelvvizsga áráért két vizsgázási lehetőséget is kapnak. Hogy végül a kettő közül melyiket küldik be hivatalosan, azt maguk dönthetik el az első alkalom végén. A hétvégéig jelentkezők pedig ingyenes felkészítő anyagot kapnak B2-es, azaz középfok szinten. A sikeres nyelvvizsga ára a törvényi szabályozás szerint visszaigényelhető.

Fél lábbal a jövőben

Az iTOLC nyelvvizsgaközpont a kezdetektől fogva az innovációban hitt, így a vírushelyzet nyomán nagyon gyorsan reagálhattak a törvényi változásokra és szabályozásokra. Az otthoni online nyelvvizsgával így valós segítséget és kézzelfogható megoldást kínálnak sok tízezer érintettnek.

Az online nyelvvizsgázás a világban nem újdonság, Magyarországon eddig akkreditált formában az volt.  Online vizsgázási folyamatunkat úgy alkottuk meg, hogy az maximálisan biztonságos legyen és olyan kényelmi funkciók segítsék a vizsgázókat, mint a kétnyelvű digitális szótár valamennyi vizsgamodulnál vagy a feladatsorrend szabad választása. Mindemellett szerettünk volna valami pluszt is nyújtani a nálunk vizsgázóknak: az online iTOLC vizsgán a vizsgázóknak két éles vizsga lehetőséget és egy ingyenes próbavizsgát is biztosítunk egy - a korábbiakhoz képest változatlan - vizsgadíj áráért” – mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője.

A jelentkezés gyors, egyszerű és átlátható, az iTOLC honlapján már nyitott a lehetőség.

Az iTOLC Nyelvvizsgáról:

Az iTOLC Nyelvvizsga az első teljes mértékben digitális, akkreditált nyelvvizsgaközpontja. A digitális alapon történő vizsgáztatás szuper gyors eredményközlést tesz lehetővé, amellett, hogy a vizsga feladatai aktuálisak és a mindennapi életben használt helyzeteken alapulnak. A számítógép segítségével így olyan hétköznapi helyzeteket is szimulálni tud a nyelvvizsga, mint egy chat-es beszélgetés vagy egy blogposzt megírása.

A több évtizedes nyelvvizsgáztatási tapasztalat, a modern technológia és a fiatalos csapat tette lehetővé, hogy az iTOLC Nyelvvizsga egy új, modernebb alternatívát kínáljon a nyelvvizsgára készülőknek.

Az érdeklődők a vizsgaközpont www.itolc.hu címen elérhető honlapján és iTOLC Nyelvvizsga elnevezésű Facebook oldalán további információkat is elérnek. Az iTOLC csapata a hét minden napján szinte 0-24 órában elérhető a honlapon is elérhetővé tett iTOLC Facebook chat-en.

 

© Minden jog fenntartva!
A FeFi cikkeinek, anyagainak részben vagy egészben történő másolása nem megengedett, és törvényt sért.