Felnőttképzési Figyelő különszám - 2019. szeptember 6.

2019. szeptember 11-ig lehet engedélyezési kérelmet benyújtani, utána újra szept. 23-tól

Igyekeznie kell azoknak, akik képzési programokat kívánnak engedélyeztetni mostanában: informatikai karbantartás miatt 2019. szeptember 11-ig lehet kérelmeket benyújtani, ugyanis utána várhatóan szeptember 23-án indul csak újra az online-rendszer.

A Pest Megyei Kormányhivatal minden képző számára értesítést küldött a karbantartásról, ami az eddig különállóan működő online-rendszerek már sok éve óta tervezett egyesítését is jelenti.

A következő rendszerek kerülnek összevonásra:

- FIR - Felnőttképzési Információs Rendszer (https://finy2-2015.munka.hu/),
- Felnőttképzési Engedélyezés (https://felnottkepzesiengedely.munka.hu/).

Megszűnik viszont a
- PREFER rendszer (https://prefer.munka.hu/).

Az ügyintézésre, azaz a kérelmek benyújtására, a képzések adatainak bejelentésére, vagyis az adatszolgáltatásra egy új felület áll majd rendelkezésre:

Az új URL cím:

https://engedely.mer.gov.hu/

2019. szeptember 23-tól már csak ezt az új internet címet lehet használni. Az új jelszót a belépéshez e-mail-en küldi meg a hivatal.

Az, hogy ez a fejlesztés valójában mennyiben egyszerűsíti majd meg az adatok bevitelét, ez csak az új felhasználói kézikönyvből derül ki. Ezt a hivatal ugyancsak e-mail-ben küldi majd meg a képzőknek a későbbiekben.

Adatszolgáltatás:

2019. szeptember 13-ig még a FIR-ben

2019. szeptember 13-tól szeptember 23-ig SZÜNET

2019. szeptember 23-tól az új online rendszerben: https://engedely.mer.gov.hu/

A 2019. szeptember 13-tól szeptember 23-ig keletkező adatokat az új rendszerbe legkésőbb 2019. október 3-ig kell utólagosan felvinni.

Bízunk benne, hogy az átállás nagyobb zökkenők nélkül történik majd, már csak azért is, merthogy a képzők a tanévkezdés amúgy is sűrű időszakában valószínűleg most nem az adminisztrációs újdonságokra kívántak volna összpontosítani. 

 

© Minden jog fenntartva!
A FeFi cikkeinek, anyagainak részben vagy egészben történő másolása nem megengedett, és törvényt sért.