Felnőttképzési Figyelő különszám

2017. május 3.

Három rövid hírre szeretnénk felhívni a figyelmüket:

  • Bizonytalan időre elhalasztották a Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.5-17) és a Munkahelyi képzések támogatása mikro, kis és középvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.6-17) pályázatok beadási határidejét. Ez előbbit 2017. május 3-tól lehetett volna benyújtani, míg az utóbbi leghamarabbi beadási határideje: 2017. június 30. A pályázatok benyújtásának felfüggesztésére amiatt került sor, mert a felhívás tartalmával kapcsolatban sok probléma merült fel, így várhatóan azok módosításra kerülnek. A hasonló konstrukciójú, Budapesten és Pest megyében működő cégek számára kiírt VEKOP (VEKOP-8.5.2-17, nagy vállalatok és VEKOP-8.5.3-17, mikro- kis és középvállalatok) felhívásokat ez idáig még nem vonták vissza, bár vélhetően a problémás esetek ezekben is ugyanúgy előfordulhatnak.
  • Megjelent a GINOP-6.1.7-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára indított képzések szakmai támogató programja kitöltő programja. A felhívásra a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) nyújthat be kérelme, és 2 milliárd forint keretösszeg erejéig támogatják a GINOP munkahelyi képzések projektekhez (lásd fent) kapcsolódó szakmai feladatokat, úgy mint például tájékoztatók kidolgozása, képzési kínálat feltárása, monitoring megvalósítása.
  • Már a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) honlapján találhatóak a felnőttképzéssel kapcsolatos hatósági nyilvántartások, közlemények, bejelentési felületek. Így már erről a honlapról, a megfelelő felület megnyitásával indíthatóak például az engedélyezési eljárások, találhatóak a szakértői listák, tájékoztatók, stb. A PMKH honlapján most megjelent anyagok, nyilvántartások teljes egészében és észrevehető változtatás nélkül kerültek át a korábbi felületről, azaz a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatala (NSZFH) honlapjáról.  Az NSZFH honlapján most már csak néhány felnőttképzéssel, szakképzéssel kapcsolatos menüpont található.

 

© Minden jog fenntartva!
A FeFi cikkeinek, anyagainak részben vagy egészben történő másolása nem megengedett, és törvényt sért.