Folynak az ellenőrzések a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése elnevezésű kiemelt projektben

A projekt befejezéséig, azaz 2014 augusztus végéig folyamatosan ellenőrzik a Projektiroda munkatársai a képzőket, amelyek száma egyre bővül. Az ellenőrök akár bejelentés nélkül is megjelenhetnek a helyszínen, hogy megnézzék, szabályszerűen folynak-e a képzések.

A tanórákra betoppanó két ellenőr a képzésen résztvevők véleményét is kikéri, és az oktatókat is meghallgatja, de ugyanakkor megvizsgálja a dokumentumokat is, különös tekintettel az akkreditált képzési program FAT által lepecsételt és a képző által hitelesített másolatra, a jelenléti ívekre, a képzési ütemtervre, a haladási naplóra és az oktató megbízására vonatkozó igazolásra. Ezeknek ugyanis minden képzési helyszínen állandóan rendelkezésre kell állniuk - olvasható a Projektiroda honlapján megjelent tájékoztatóban. Más a helyzet akkor, ha a Projektiroda az ellenőrzést előre, két-három nappal korábban jelenti be. Az értesítéssel együtt a képző megkapja az ellenőrizendő dokumentumok listáját is. Az ellenőrzés kiterjed arra is, hogy a felnőttképzési szerződések a projektben meghatározott sablon szerint készültek-e, az aláírások rendben vannak-e, s hogy ugyanaz az aláírás szerepel-e a jelenléti íven. A képzéseket az akkreditált képzési program szerint kell lefolytatni: ha például a program előírja, hogy csak középfokú iskolai végzettséggel rendelkezők járhatnak a tanfolyamra, ebben az esetben a képzőnek be kell tudnia mutatni a középfokú végzettséget igazoló okirat (a képző által hitelesített) másolatát. Vizsgálják még az oktatók végzettségének, gyakorlati idejének megfelelőségét, a sablon alapján készült jelenléti íveket, valamint a haladási naplókat és az oktatók beosztását tartalmazó ütemtervet, és ezen kívül a képzési helyszínt is. Amennyiben az ellenőrzés valamilyen hibát állapít meg, a Projektiroda az érintett intézménynek hiánypótlási felhívást küld.

 

© Minden jog fenntartva!
A FeFi cikkeinek, anyagainak részben vagy egészben történő másolása nem megengedett, és törvényt sért.